Arbejdsgiverbetalt coronatest er skattefri

Arbejdsgiverbetalt coronatest er skattefri

Nogle arbejdsgivere kræver, at medarbejdere fremviser en negativ coronatest, når de møder på arbejde. Det kan eksempelvis være i form af en PCR-test, en kviktest eller en selvtest. For nogle arbejdsgivere kan kravet skyldes, at virksomhedens kunder kræver, at medarbejderen har en negativ coronatest.

Hvis du som arbejdsgiver kræver, at dine medarbejdere skal testes for coronavirus, uanset om det er en selvtest eller en test udført af en aktør inden for området, bliver medarbejderen ikke beskattet af de omkostninger, som virksomheden betaler. Det gælder ligeledes for test for antistoffer for covid-19. Her er altså tale om et skattefrit medarbejdergode.

Skattefriheden gælder desuden arbejdsgiverbetalte værnemidler såsom mundbind og visir.

Du kan både betale test og værnemidler for dine medarbejdere og dine medarbejderes husstand, så længe det har til formål at begrænse smitten med covid-19.

Du kan fradrage de pågældende udgifter ved opgørelsen af din virksomheds skattepligtige indkomst.