Dyrt at glemme firmanavn og CVR-nummer.

Der er krav om, at varebiler på gule plader og en totalvægt under fire tons skal have et synligt cvr-nummer og firmanavn. Informationen skal fremgå på begge sider af køretøjet og skal være fastgjort. Bødestørrelsen er fra 5.000 kroner.

Ejer du en varebil på gule plader og med en totalvægt under fire tons, skal du sikre dig, at firmanavn og cvr-nummer fremgår tydeligt. Har dit firma et unikt logo, kan du benytte dig af det frem for firmanavnet.

Hvis du leaser eller lejer

Når du leaser din varebil – og du står som registreret bruger af bilen – er det dit ansvar, at bilen har påført dit firmanavn og cvr-nummer. Hvis du lejer en bil, og du ikke er registreret som bruger, er det biludlejningsfirmaets navn og cvr-nummer, som skal fremgå på bilen.

Hvis du er vognmand

Er du vognmand og er tilsluttet en vognmandscentral, skal dit firmanavn og cvr-nummer fremgå på bilen. Vognmandscentralens navn og logo må dog også fremgå på bilen.

Bøde ved manglende oplysninger

Fremgår dit firmanavn og cvr-nummer ikke tydeligt på din varebil, kan du få en bøde på 5.000 kroner. Bøden stiger, hvis du bliver stoppet flere gange og fortsat ikke har fået påført firmanavn og cvr-nummer.

Krav til tal og bogstaver

Her er de krav, som skal være opfyldt, for at leve op til reglerne:

  • Oplysninger skal fremgå på både højre og venstre side af bilen
  • Kontrast mellem bilens farve og de lovpligtige oplysninger
  • Firmanavn og cvr-nummer skal være adskilt
  • Bogstaver og tal skal være mindst 3 cm høje
  • Cvr-nummer kan være på én eller to linjer
  • Oplysninger må ikke kunne tages af, men brug gerne selvklæbende plastfolie

Hvilke biler er ikke omfattet

Biler med papegøje-plader eller med klistermærket ”Bilen må bruges privat” er ikke omfattet af reglerne om oplysninger om firmanavn og cvr-nummer. Biler tilhørende en inkassovirksomhed, busser og taxier er heller ikke omfattet.