Ramt af negative renter ?

Ramt af negative renter?
Har du et indestående i banken, og betaler du renter for det? Læs her, hvordan du kan undgå at betale negative renter, og hvilke rentesatser de forskellige banker opererer med.

Hvis der står penge på din virksomheds bankkonto, kan du overveje, om det overhovedet kan betale sig at have dem stående, eller om du skal kigge på andre muligheder. Det er nemlig helt sædvanligt at få nul procent i rente på indlån og ikke ualmindeligt, at du skal betale negative renter for at have et indlån i din bank. Det er forskelligt fra bank til bank, hvornår banken opkræver rente af dig og, hvor meget banken opkræver. Du kan se på nedenstående tabel, hvad rentesatserne hos de forskellige banker er.

Kig på dit løbende likviditetsbehov og hav ikke flere penge stående som likvide midler i banken, end du har behov for i din virksomhed. Overskudslikviditet genererer ikke umiddelbart værdi for din virksomhed ved alene at stå i banken. Har du meget overskudslikviditet og langfristet gæld, så overvej at afdrage ekstraordinært på denne eller omlægge gælden. Det er oftest en god ide at udarbejde et likviditetsbudget, så du kan se dit behov for likviditet i din virksomhed.

Har du meget overskudslikviditet kan du også overveje at investere mere langsigtet i eksempelvis udvikling af din virksomhed eller andre projekter. Ved mindre overskudslikviditet kan du overveje at betale dine kreditorer hurtigere, måske kan du endda opnå en kontantrabat eller beregne, om det kan betale sig at indbetale mere i a conto skat eller på anden måde foretage forudbetalinger, hvor det giver fornuft og er forsvarligt.

Bank Rentesats på erhvervskunders indlån per 6. august 2019
Danske bank
Op til 1 mio. kr. 0,0 pct.
Over 1 mio. kr. -0,55 pct.
Nykredit
Op til 200.000 kr. 0,0 pct.
Over 200.000 kr. -0,5 pct.
Spar nord
Alle kunder -0,5 pct.
Nordea
De fleste kunder -0,5 pct.
De største kunder følger NBID-renten -0,6 pct.
Jyske Bank
De fleste kunder/som udgangspunkt -0,6 pct.
Sydbank
Alle kunder Individuelt
Kilde: finans.dk

Forhandl med din bank
Hvis du betaler negative renter eller er i risiko for at gøre det, så tal med din bank. Forklar eksempelvis, hvorfor du har behov for overskudslikviditet, og hvordan du vil nedbringe den, samt hvad vilkårene i så fald vil være. Tal med din revisor om, hvad negative renter betyder for din virksomhed, og om det giver anledning til mulige ændringer.