Afvisning af kontant betaling

Afvisning af kontant betaling

Fra 1. januar 2018 har du som virksomhedsejer kunne sige nej tak til betaling med kontanter i tidsrummet fra klokken 20.00 om aftenen til klokken 06.00 om morgenen.

 

Virksomheder har pligt til at modtage kontanter fra kunderne. Det kan for nogle betyde, at de er særligt udsatte for røveriforsøg, især hvis de holder åbent om natten.

Fra 1. januar 2018 har det været muligt at sige nej tak til at modtage kontanter fra dine kunder i tidsrummet fra klokken 20.00 om aftenen til klokken 6.00 om morgenen. Det gælder, uanset hvilken branche du er i og omfatter cirka 25 procent af alle postnumre.

 

Der er to betingelser, der skal være opfyldt, før du kan sige nej tak.

1) Din forretning skal være placeret i et såkaldt røveriudsat postnummer. Du kan se en komplet liste over røveriudsatte postnumre på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

2) Du skal underrette Finanstilsynet om dit nej tak.

 

Ud over at du skal bruge mindre administration på at håndtere kontanter, kan du eventuelt også mindske dine foranstaltninger for at forhindre røveri ved denne ordning. Eller du kan overveje, om det eksempelvis kan have positiv indflydelse på din forsikringspræmie.